Kiermasz świąteczny 2025
Serdecznie zapraszamy na nasz Wielkanocny kiermasz w Spiżarni Fryderyka
Zamówienia prosimy składać do dnia 13.04.2025r do godz. 16:00
Telefon 661 970 167, 502 515 199, e-mail manager@willafryderyka.pl
Termin realizacji zamówień 18.04.2025r., w godzinach 12:00-18:00
Pragniemy przedstawić Menu Świąteczne, a w nim podarować Państwu cząstkę magii zaklętą w naszych potrawach opartych tylko na naturalnych składnikach pochodzenia regionalnego stworzonych na bazie tradycyjnych i sprawdzonych receptur.
| 1. Matjas (oryginał) z cebulą w śmietanie, jabłkiem i jajkiem | 2 porcje/50,-zł |
| 2. Żurek na własnym zakwasie z białą kiełbasą | 250ml/35,-zł |
| 3. Krem z borowików z oliwą truflową | 250ml/35,-zł |
| 4. Pasztet z dziczyzny | 0,5kg/90,-zł |
| 5. Pasztet z Jelenia | 0,5kg/110,-zł |
| 6. Ćwikła z chrzanem | 210ml/28,-zł |
| 7. Chrzan z jajkiem | 210ml/28,-zł |
| 8. Bigos z grzybami leśnymi i dziczyzną | 450ml/45,-zł |
| 9. Królik pieczony w białym winie z dodatkiem musztardy Dijon | 1kg/110,-zł |
| 10. Sos do królika | 450ml/45,-zł |
| 11. Kaczka pieczona w pomarańczach | cała 1szt/130,-zł |
| 12. Kapusta czerwona na winie do kaczki | 450ml/45,-zł |
| 13. Pieczeń z dziczyzny | 0,5kg/100,-zł |
| 14. Sos pieczeniowy ciemny | 450ml/45,-zł |
| 15. Pieczeń z Jelenia | 0,5kg/110zł |
| 16. Sos z grzybów leśnych | 450ml/55,-zł |
| 17. Babka świąteczna z lukrem | 1szt/100,-zł |
| 18. Mazurek (cytrynowy, czekoladowy, makowy) | 1szt/180,-zł |
| 19. Sernik | 1szt/200,-zł |
| 20. Szarlotka | 1szt/180,-zł |
| 21. Tort (czekoladowo-różany, orzechowy, makowy) | 1szt/320,-zł |
| 22. Bagietka francuska | 1szt/25,-zł |