Pragnienie ocalenia od zapomnienia cudownego miejsca na mapie Krakowa, autentyczna pasja gotowania i podróżniczo- kulinarne zainteresowania klasycznym stylem francuskim stały się fundamentem powstania Willi Fryderyka Pautscha, powodem stworzenia miejsca dla ludzi i o ludziach tutaj żyjących z należytym szacunkiem do miejsca i w zgodzie z duchem człowieka niegdyś tu żyjącego. To tutaj tworzy profesor Fryderyk Pautsch, malarz i wieloletni rektor krakowskiej Akademii Sztuk Plastycznych.
W naszej kuchni, staramy się tradycyjnym polskim potrawom nadać francuskiego szyku. Precyzyjnie łączyć smaki polskiej kuchni pachnącej lasem i klasycznej kuchni francuskiej, aby zadowolić najbardziej wymagające podniebienia.
Z niezwykłą uwagą wybieramy produkty i wykorzystujemy potencjał ich naturalnego smaku, komponując dania wyjątkowe w swej prostocie.
Gwarantujemy, że każda okazja do świętowania w naszej restauracji będzie niezapomnianym doświadczeniem kulinarnym, a na co dzień miejscem nieustannie pachnącym świeżym pieczywem, aromatem najpiękniejszym ze wszystkich.